Veelgestelde vragen over corona en antwoorden

U heeft vast vragen over hoe Valuas Zorggroep omgaat met corona. In de basis volgen we de landelijke richtlijnen en de adviezen van de experts. We schakelen mee waar nodig. Soms verschillen richtlijnen per locatie omdat deze per veiligheidsregio kunnen verschillen. Wilt u onze meest recente richtlijnen doorlezen, klik dan hier. Deze richtlijnen worden regelmatig geüpdatet.

Wij hebben voor u de meestgestelde vragen en antwoorden, bijvoorbeeld over de bezoekregeling, aanmeldprocedure, rondleidingen en inhuizen, op een rij gezet.

Zijn de Valuas locaties open voor bezoek?

Onze locaties zijn open voor bezoek. Voor richtlijnen rondom het bezoeken van iemand op een van onze locaties verwijzen wij graag naar de meest recente richtlijnen die u op de website kunt downloaden

Mag ik langskomen voor een rondleiding?

Een afspraak voor een rondleiding is altijd mogelijk. U bent van harte welkom. Wel vragen wij u om de rondleiding uit te stellen als uw griepklachten heeft.

Wat is de procedure wanneer ik bij Valuas kom wonen of verblijven?

U bent hartelijk welkom. Wanneer u bij ons komt wonen of verblijven, vragen wij u vooraf of u gevaccineerd bent.

Hoe zit het met vaccineren van bewoners en medewerkers?

Onze medewerkers zijn gestimuleerd en uitgenodigd om zich te laten vaccineren. De overgrote meerderheid is inmiddels volledig gevaccineerd. De wet op de privacy stelt dat wij de vraag mogen stellen maar dit nergens mogen registreren. We kunnen medewerkers ook niet verplichten. Daarnaast zijn praktisch alle bewoners volledig gevaccineerd.

Welke regels en richtlijnen volgt Valuas?

Wilt u onze meest recente richtlijnen doorlezen, klik dan hier. Deze zijn opgesteld op basis van de landelijk geldende afspraken. Vervolgens zijn ze afgestemd met onze medisch adviseur infectiepreventie, de locatiemanagers en de cliëntenraad.

Stel dat ik als bewoner griepverschijnselen heb of me gewoon niet lekker voel?

Het is van groot belang dat u dit direct meldt. U zal dan onmiddellijk worden getest. Tot de uitslag van de PCR-test bekend is worden veiligheidsmaatregelen getroffen om mogelijke verspreiding te voorkomen. Ook bij klachten die niet op griep lijken moet u zich melden.

Kan ik fysiotherapie krijgen?

Alle behandelingen en dus ook die door de fysiotherapeut, gaan door. De behandelaar zal voorzorgsmaatregelen treffen om u en zichzelf te beschermen. Op het moment dat u besmet bent wordt de fysiotherapie tijdelijk opgeschort.

Als ik corona heb gehad maar niet meer ziek ben, mag ik dan komen?

U bent van harte welkom. Nadat u corona hebt gehad heeft het geen zin om u opnieuw te laten testen want de test kan nog geruime tijd positief uitwijzen. Van groot belang is dat er minimaal een week tussen de eerste positieve test en uw bezoek zit en u minimaal 72 uur klachtenvrij bent.

Neem contact met ons op voor al uw vragen

Wij staan u graag persoonlijk te woord.

Valuas nieuws