Nieuws Maak kennis met DMD Amsterdam

9 juni 2022

Waar interieur en exterieur samenkomen

Het samenbrengen van in- en exterieur, hoe je dat precies doet, dat is een kunst. Daarom werkt Valuas samen met internationaal bekende interieurontwerper Dick Mulders. In 2017 richtte hij DMD Amsterdam op. De interieurontwerpen die de studio maakt, zijn het best te omschrijven met de woorden lef en onderscheidend. 

Dick woonde eerder in Londen, Shanghai en Sydney. Inmiddels is hij terug in Amsterdam. De internationale invloeden zie je terug in zijn interieurs. Er wordt gebruik gemaakt van tijdloze, authentieke materialen met bijzondere texturen. Dick Mulders: “ons werk start altijd met een gesprek. Het is belangrijk om te horen van een opdrachtgever wat de wensen zijn. Bij Valuas hebben we naar aanleiding van die gesprekken eerst een stijlboek gemaakt. Zo’n stijlgids creëert een kader waaraan elk Valuas huis stijltechnisch moet voldoen. De gids geeft richting en blijft dat doen. Ook nu we al een aantal panden verder zijn, biedt het houvast.” Het stijlboek kent vier uitgangspunten: eenheid en rust, kwaliteit, geborgenheid en pragmatisch. Hier in willekeurige volgorde overigens, want er zit geen rangorde in deze opsomming. Ze zijn allemaal even belangrijk. 

“De interieurs bij Valuas zijn een uitgebalanceerd geheel van geselecteerde materialen, ontwerp elementen, kleuren en meubilair. Het hangt allemaal met elkaar samen” aldus Dick. Erik van den Boom beaamt dat. “Het is een ingenieus samenspel waar Dick meester in is. Al onze panden zijn verschillend. Daarbij speelt de omgeving ook een belangrijke rol. In landelijk gelegen restaurants dineren gasten met aan alle kanten zicht op de velden en bomen. DMD Amsterdam laat interieur en exterieur perfect samenvallen.”

Neem nou deze prachtige locatie “Villa Le Monde” in Vught, waarbij de verbinding met de tuin het uitgangspunt is. De jaren ’30 woning aan de voorzijde wordt door een gezamenlijke gang verbonden met de algemene ruimte en aangrenzende tuin. 

Op verschillende plekken komen kleuren en patronen uit de natuur terug in het interieur. Kijk naar de prachtige gordijnen en het bijzonder behang.

Luxe en comfort gaan hand in hand bij Valuas. Dick: “Een aantal van onze kenmerken hebben we verstopt. Zo laten we fauteuils maken die vier centimeter hoger zijn dan gewone stoelen. Dat valt niemand op, maar voor de bewoners en gasten betekent het dat ze gemakkelijker op kunnen staan.” Iedere locatie heeft zijn eigen verhaal en de inrichtingen moeten passen bij het pand, de omgeving en gebruikers.

Meer Valuas Nieuws

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel