Nieuws In de schijnwerpers

5 september 2018

Johan, vertel eens iets over jezelf?

Ik woon met mijn vrouw, dochter en zoon, in Sloten ofwel Sleat op zijn Fries. Ik ben al 30 jaar kok en mijn werk is mijn passie. Ik ben dag en nacht met koken en het verzinnen van gerechten bezig en probeer voor iedereen van eten een feest te maken.

Hoe ziet je dag in Boarnsterhim State eruit?

Mijn werkdag begint om half acht met het ontbijt voor de bewoners. Ik pers sinaasappels uit, zet thee, maak het brood klaar en serveer het ontbijt uit in de huiskamer of voor de bewoners die dat liever willen in hun eigen appartement. In de loop van de ochtend zet ik koffie en zorg dat de kopjes met toebehoren klaarstaan, werk de vaat weg en sta ondertussen open voor een praatje en een persoonlijk gesprek. Dan ga ik de warme maaltijd bereiden. Het menu heeft bijna altijd drie gangen: soep, hoofdgerecht en dessert. We koken heel gevarieerde maaltijden (aardappelen, rijst, pasta, groenten, vlees, vis etc.), waar natuurlijk ook de bewoners een stem in hebben, en gebruiken zo veel mogelijk verse producten uit de omgeving.

Wat betekent het werken als kok in Boarnsterhim State voor jou?

Vanaf de eerste dag dat ik Boarnsterhim State binnenkwam voelde ik me thuis tussen de bewoners. Ik vind het een uitdaging om de maaltijden voor hen zo te bereiden dat ze het ervaren als een klein ‘wauw-moment’. Ik voel warmte, genegenheid, ik hoor verhalen aan, geef een schouderklopje, schuif een stoel aan. Het is prachtig om te doen! En het beleid van Boarnsterhim State om, waar mogelijk, met leveranciers uit de buurt te werken spreekt me erg aan. Het past bij de kleinschaligheid, je hebt persoonlijk contact met de leveranciers, kunt veel beter de versheid van de producten garanderen en snel inspelen op wensen van de bewoners. Dat past bij de sfeer bij de sfeer en kleinschaligheid van ons huis.

Meer Valuas Nieuws

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel