Nieuws Interview met onze collega’s uit Oirschot

12 februari 2021

Interview met onze collega's uit Oirschot

Onze HR-manager Kelly, die zich onder andere bezig houdt met de werving en selectie voor Valuas merkt dat er toch een zekere voorzichtigheid onder zorgpersoneel is om te kiezen voor een nieuwe uitdaging. Zo zijn wij nu bijvoorbeeld aan het werven voor onze nieuw te openen locatie in Zeist. Een locatie nog volop in verbouwing, dus is het moeilijk om een voorstelling te maken; waar kom ik straks te werken? Wie zijn mijn collega’s?

Vorig jaar hadden wij op onze locatie in Oirschot, een soortgelijke situatie. Kelly interviewde twee collega’s die daar met veel plezier werken; hoe hebben ze het? En waarom hebben ze gekozen voor Valuas Zorggroep?

Laat jullie inspireren en wie weet word jij wel onze nieuwe collega!

1) Wat is jouw naam en functie?

J: Mijn naam is Jet Wolters en ik ben verpleegkundige niveau 4 in Zorghotel Groot Bijstervelt.

P: Mijn naam is Patrick van Leuven en ik vervul de functie Verzorgende IG/MMZ met als toevoeging EVV/ZOCO taken. In september 2021 start in met de opleiding verpleegkundige.

2) Hoelang werk je al bij Valuas Zorggroep?

J: Ik werk sinds 1 november 2020 bij Valuas Zorggroep.

P: Ik ben op 14 april 2020 in dienst gekomen. Wij zijn 11 juni gestart met de locatie.

3) Hoelang heb je hiervoor bij je vorige werkgever gewerkt?

J: Ik heb 25 jaar in Ziekenhuis Bernhoven gewerkt en daarna 10 jaar als verpleegkundige in de wijk bij Thuiszorg Pantein.

P: In totaal 4 jaar. Ik heb daar ook mijn stages gedaan.

4) Waarom heb je gekozen om bij Valuas Zorggroep te werken?

J: In het zorghotel bieden wij herstelzorg, dit zit tussen ziekenhuis en thuis in. Dit was voor mij de nieuwe uitdaging waar ik aan toe was. Ik voelde mij erg welkom bij Valuas al vanaf de eerste kennismaking. Verder was het volledig nieuw en onbekend voor mij in Brabant.

P: Valuas Zorggroep kende ik nog helemaal niet. Ik las op de site over de manier van werken en dat sprak mij ontzettend aan. Ik zag wat het concept was en hoe de nieuwe locatie in Oirschot ging worden, dit leek mij een mooie nieuwe uitdaging. Een nieuwe locatie, een nieuwe start en een nieuwe mentaliteit. Alle neuzen dezelfde kant op.

5) Vond je het spannend om je vaste baan en daarmee een stukje zekerheid op te geven?

J: Ik vond dit heel spannend en ik had me eigenlijk voorgenomen dit niet te doen. Ik ben kostwinner en neem daarmee een risico. Maar de match met Valuas en de werkzaamheden was zo goed dat ik deze stap toch heb gezet.

P: Dat vond ik zeker spannend, maar de nieuwe uitdaging en opening van een hele nieuwe locatie maakte voor mij veel goed.

6) Wat heeft je doen besluiten om toch die stap te zetten?

J: Ik wilde graag met zijn allen aan iets nieuws beginnen en had heel sterk het gevoel dat het goed zat. Dit is ook zo gebleken!

P: Je krijgt de kans om helemaal opnieuw te beginnen samen met nieuwe collega’s. Die kans wilde ik niet laten lopen. Ook de transparantie vanuit Valuas is erg fijn. Je weet waar je aan toe bent. Iedereen is goed bereikbaar, het contact is laagdrempelig en je mag meedenken over beslissingen en toevoegingen aan de nieuwe locatie. Dit vind ik ontzettend leuk. Ook de doorgroeimogelijkheden binnen Valuas worden duidelijk gemaakt en je krijgt een fijne leeromgeving.

7) Heb je het idee dat de corona crisis heeft bijgedragen aan eventuele twijfels om over te stappen?

J: Nee, toen ik solliciteerde waren de maatregelen wel minder streng dan nu. Wel is het natuurlijk jammer dat er weinig tot geen mogelijkheid is om echt bij elkaar te zitten om te overleggen en om elkaar wat beter te leren kennen.

P: Nee, toen ik in dienst kwam was corona nog niet zo erg aan de orde als dat nu is. Ik had in januari de keus al gemaakt en werd kort daarna officieel aangenomen.

8)  Patrick, toen jij solliciteerde was de locatie nog niet af, vond je dat extra spannend?  

P: Spannend is niet het juiste woord denk ik. Ik was vooral ontzettend benieuwd hoe het er uit ging zien. Op foto’s en tekeningen zag het er al erg mooi uit, maar in het echt is het toch net wat anders.

Toen ik voor het eerst met de locatiemanager op het bouwterrein liep, voelde dat heel speciaal. Je weet dat je straks in zo’n mooi gebouw mag gaan werken dat is een hele mooie en fijne ervaring.

9) Wat zou je iemand die gaat solliciteren bij Valuas willen adviseren?

J: Maak je wensen duidelijk en ga er vooral open en vol enthousiasme in. 

P: Ik adviseer om je eigen gevoel te volgen, dat is het belangrijkste. Denk aan wat voor mooi en dankbaar werk je kunt gaan doen en wat je allemaal kunt gaan bereiken met je nieuwe collega’s.

10) Heb je het naar je zin bij Valuas? 

J & P: Zeker!  Als deze kans zich eerder had voorgedaan had ik het zeker eerder aangepakt. Ik heb het ontzettend naar mijn zin.

11) Wat maakt Valuas anders dan anders? 

J: De korte lijnen, het snelle schakelen. Ook voelt het een beetje als een familie door de grote betrokkenheid.

P: Valuas is een fijne en open werkgever naar haar personeel. Iedereen staat open voor nieuwe ideeën, vragen en het leggen van contact gaat heel gemakkelijk.

Heb jij interesse? Solliciteer dan direct

Wil jij ook onderdeel worden van een gloednieuwe Valuas locatie?
Solliciteer dan direct op onze openstaande vacatures en wie weet word jij wel een van onze nieuwe collega’s.

Meer Valuas Nieuws

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel