Kosten en financiering

De huizen van Valuas Zorggroep vallen onder de categorie ‘Zorg Thuis’ en ‘Gescheiden wonen en zorg’. Dit betekent dat de cliënt van Valuas zelf de woon (verblijf)- en servicekosten betaald. De zorg wordt door middel van een zorgindicatie, door het zorgkantoor, door de zorgverzekeraar of deels via de gemeente vergoed. Deze kosten zijn afhankelijk van het type verblijf (tijdelijk of vaste bewoning) en de (zorg)indicatie. In een persoonlijk gesprek bespreken wij graag met u de mogelijkheden en kosten. Wij maken graag vrijblijvend een offerte voor u op.

Onze locaties

Aldeboarn Boarnsterhim State

Zeist Villa Pavia

Oirschot Landgoed Groot Bijstervelt

Zeist Landgoed Wulperhorst

Amsterdam De Vermeer

Oegstgeest Villa Oranjepark

Oegstgeest Het Witte Huis

Heemstede De Meerlhorst

Den Haag Residence Haganum

Vught Villa le Monde

Mariënhaven Warmond

Zwolle Residence Coestreate

Woonservicekosten

De prijzen voor woonservice variëren per Valuas locatie. De prijs hangt binnen de locatie onder meer af van de afmetingen en de ligging van het appartement. Alle appartementen hebben 24 uurs zorg en ondersteuning in de aanwezigheid en een breed aanbod aan welzijn- en servicediensten.

Ook zijn er binnen onze huizen diverse mogelijkheden voor echtparen/twee personen. Als een van beide geen zorgindicatie heeft is het tevens mogelijk samen te blijven wonen. Heeft een van beide geen zorgindicatie dan is er sprake van een toeslag op de woonservicekosten.

Op de website van de locatie naar uw voorkeur vindt u de vanaf prijzen voor de appartementen.

De zaken die o.a. zijn inbegrepen in de prijs

De woonservicekosten vertegenwoordigen méér dan huur. De prijs is onder andere inclusief maaltijden, gas/water/licht, schoonmaak en meer. Hieronder vindt u het overzicht van de zaken onder andere die zijn inbegrepen in deze prijs:

 • Huur van het appartement
 • Dagelijkse maaltijden (ontbijt, lunch, diner)
 • Tussendoortjes
 • Was service (wassen, drogen en strijken)
 • De meeste activiteiten
 • Onderhoudskosten aan het gebouw en tuin
 • Schoonmaakkosten van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes
 • Gas, water en elektra
 • Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

De zaken die o.a. niet zijn inbegrepen in de prijs:

 • Begeleiding extern (buiten de locatie)
 • Gewenste klusjes in het appartement
 • Mee-eten van gasten
 • Kosten stomerij
 • Aanvullende diensten op locatie zoals onder meer de kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure

Zorgkosten

De zorg wordt vergoed afhankelijk van de zorgindicatie. Bij een indicatie WLZ (Wet Langdurige Zorg) worden de zorgkosten vergoed door het zorgkantoor. Valuas heeft een overeenkomst met het Zorgkantoor en biedt Zorg in Natura via een Volledig Pakket Thuis (VPT). Voor deze zorg betaalt u een eigen bijdrage, deze is inkomensafhankelijk. Voor het maken van een financiële berekening verwijzen wij u naar www.hetCAK.nl. Als er nog geen sprake is van een zorgindicatie, zal deze aanvraag bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg Informatie) ingediend moeten worden. Voordat een bewoner bij Valuas Zorggroep komt wonen zal de verpleegkundige samen met de bewoner en de familie dieper ingaan op de zorgindicatie die van toepassing is.

Tijdelijk verblijf

Bij Valuas Zorggroep is ook tijdelijk verblijf mogelijk in overleg. U kunt tijdens uw tijdelijk verblijf de zorg vergoed krijgen via een indicatie Eerstelijns Verblijf of een indicatie Wijkverpleging. (via de ZVW, Zorgverzekeringswet). De zorgkosten worden dan vergoed door uw zorgverzekering. Voor een eventuele eigen bijdrage voor zorg gefinancierd vanuit de ZVW verwijzen wij u naar uw eigen zorgverzekering.

Werken met kwetsbare bewoners is iedere dag opnieuw prachtig werk om te doen.

Medewerker, Valuas Zorggroep
John staat u graag te woord
Vragen over kosten en financiering?
Wij staan u graag te woord.

Vul onderstaand formulier in of neem zelf direct contact met ons op via +31(0)85-1305767

Valuas nieuws

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel