Nieuws Leestip | Interview met bewoonsters Het Witte Huis

29 december 2022

Leestip! | Interview met bewoonsters over het leven in zorgvilla Het Witte Huis

Betty Laan is met haar tachtig jaren een van de jongste bewoners van Het Witte Huis. Fiep Lever-Smitkamp is als bijna honderdjarige de een na oudste. Allebei kozen ze heel bewust voor dit particuliere verzorgingshuis van Valuas Zorggroep, toen thuis wonen geen optie meer was. “Ik wist meteen dat het hier prima voor mij was”, zegt mevrouw Lever-Smitskamp.

“Ik heb acht jaar zelfstandig in een appartement gewoond maar ik zou nooit meer terug willen”, zegt mevrouw Laan. “Ik krijg hier alle zorg die nodig is. Het voelt hier als een grote familie. Er wonen veel interessante mensen die vaak mooie levens hebben geleid. Het is fijn om met elkaar daarover te praten.” Maar, vervolgt ze: “Ik kan gewoon mijn eigen gang gaan en als ik de deur van mijn appartement achter me dicht doe heb ik alle privacy die ik wil.” Ze geniet van alle activiteiten die voor én door de bewoners van Het Witte Huis georganiseerd worden.

“Ik ben voor het eerst van mijn leven van zo’n grote glijbaan in een zwembad afgegaan”, glimlacht ze, “Heerlijk!

We zijn al eens naar de Keukenhof geweest en naar het strand, en we brengen regelmatig een bezoekje aan de vele musea die hier in de omgeving zijn.”

Ook de activiteiten binnenshuis bevallen goed. “Onlangs zijn we begonnen met een bridgeclub, ontzettend leuk om zoiets van de grond te krijgen”. Daar doet mevrouw Lever-Smitskamp ook met plezier aan mee. Haar hoge leeftijd heeft haar er niet van weerhouden om zelf ook van alles te organiseren in Het Witte Huis: “Schilderen en boetseren, handwerken, breien, en nu gaan we bridgen. Ik heb veel lol in het leven en ik zie overal de positieve kanten van. Je kunt veel betekenen voor de mensen hier: ik heb nog even een volgend taakje gekregen van mezelf!”

Beide dames zijn goed te spreken over de medewerkers van Het Witte Huis. “Er wordt hier naar je geluisterd”, zegt mevrouw Laan. “Ze doen het echt met elkaar. Waar ze kunnen, geven ze warmte”, voegt mevrouw Lever-Smitskamp toe. “Ze weten waar je bent, dat is een prettige gedachte en ze horen echt bij ons als bewoners. Wat mij betreft krijgt het hier een 10.”

Lees hier het gehele artikel.

Meer Valuas Nieuws

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel