Over Boarnsterhim State

Boarnsterhim State ademt de sfeer van een Friese boerderij. Het heeft 15 appartementen en vier zorghotelkamers met uitzicht op de weilanden en Friese koeien.

Er wordt 24/7 zorg en ondersteuning geboden met hoogwaardige services. Boarnsterhim State is een kleine, huiselijke locatie met veel sfeer. Het team van Boarnsterhim staat dichtbij de bewoners. Ze staan dag en dag klaar om invulling te geven aan woongenot en geven de zorg die nodig is met aandacht, geduld en liefde. Wonen en zorg op niveau.

Contactgegevens
Wjitteringswei 67, 8495 JM Aldeboarn
+31 (0)56 663 12 94 info@boarnsterhimstate.nl

Bekijk onze video

Landelijk wonen

Het stijlvol onder architectuur verbouwde Boarnsterhim State was oorspronkelijk een boerenbedrijf met woonhuis, deel en stallen en ligt net buiten het dorp Aldeboarn op een terrein van ruim 1,1 hectare. De State heeft een grote tuin met hoge bomen, gras en bloemen, een moestuin, een weiland met schapen, verschillende terrassen en uitzicht op de omliggende landerijen.

Boarnsterhim State heeft 15 appartementen, in grootte variërend van 38 m2 tot 70m2. Nagenoeg alle appartementen beschikken over een woonkamer, slaapkamer, kitchenette en een royale badkamer met toilet, douche en wastafel. Om het authentieke karakter van de State te behouden zijn in veel appartementen de oorspronkelijke gebinten nog zichtbaar. Iedere woonunit heeft een aansluiting voor televisie en internet. Meerdere appartementen zijn geschikt voor bewoning door echtparen.

Boarnsterhim State heeft vier kamers ter beschikking voor tijdelijke zorg. Ouderen kunnen hier bijvoorbeeld verblijven na een ziekenhuisopname tot ze voldoende hersteld zijn om weer naar huis te kunnen. Ons deskundige team van verpleegkundigen en verzorgenden kan 24-uurs zorg verlenen. Indien mogelijk blijft de eigen huisarts de behandelende arts, anders kan de zorg worden overgenomen door een huisarts uit Akkrum of Grou.

Maak kennis met onze locatiemanager

Welkom op de website van Boarnsterhim State. Mijn naam is Thea Poepjes en ik ben de locatiemanager van Boarnsterhim State. Samen met mijn 27 collega’s maken wij er elke dag weer een warme, vrolijke, gezellige dag van voor onze bewoners en zorghotelgasten. Mocht u belangstelling of vragen hebben dan nodig ik u van harte uit voor een kennismaking en rondleiding.

Graag tot ziens in Aldeboarn!

Onze benadering

Bij de inrichting van de zorg en de wijze waarop in Boarnsterhim State de bewoners worden bediend, staat het individu centraal. Wij hanteren daarbij als uitgangspunt dat een bewoner in Boarnsterhim State zoveel mogelijk het leven moet kunnen leiden als hij of zij gewend is.

Onze zorg- en servicemedewerkers staan te allen tijde klaar om de best mogelijke zorg en de hoogst mogelijke service te verlenen. Wij hanteren daarnaast de volgende principes:

  • De bewoner, de familie en het team bepalen samen de dagelijkse gang van zaken.
  • De bewoner behoudt zo veel mogelijk de regie en inrichting over het eigen leven.
  • Familie is altijd welkom om mee te eten, te overnachten en mee te helpen in de zorg.
  • De bewoners kunnen zich veilig en behaaglijk voelen (nabijheid, vertrouwdheid, herkenbaarheid), dankzij sociale contacten en ondersteuning.
  • De medewerkers vormen een geïntegreerd onderdeel van een normaal huishouden.
  • De medewerkers zijn “op bezoek” bij de bewoner, in plaats van andersom.

Wilt u tijdelijk bij ons verblijven?

Bezoek dan de website van Zorghotel Boarnsterhim State.

Omgeving

Boarnsterhim State is centraal gelegen in het hart van Friesland met de steden Leeuwarden, Sneek, Heerenveen en Drachten op minder dan 20 km afstand. Binnen een half uur brengt onze auto bewoners desgewenst naar Leeuwarden voor een middagje winkelen of naar Drachten voor een avondvoorstelling in schouwburg De Lawei.

De State ligt in de gemeente Boarnsterhim net buiten het dorp Aldeboarn. Dit kleine dorp met zijn mooie toren heeft de status van beschermd dorpsgezicht. Aldeboarn is gemakkelijk te bereiken met een van de scootmobielen die in Boarnsterhim State klaar staan.

Op 5 kilometer afstand ligt Akkrum-Nes, een gezellig dorp, gelegen aan het water, met leuke winkels, restaurants, café’s en terrasjes en meerdere interessante bezienswaardigheden, zoals het Coopershuis met zijn mooie regentenkamer en Welgelegen met zijn tuinkoepel uit de 18e eeuw.

Grou, op 10 kilometer van de State, de hoofdplaats van de gemeente Heerenveen en bekend van het Skûtsjesilen, heeft een oude dorpskern gelegen op een terp met de status van beschermd dorpsgezicht. Grou is vooral in de zomer een zeer gezellig watersportdorp.

Beetsterzwaag, 17 minuten rijden met de auto, heeft een mooie dorpsstraat vol leuke winkeltjes, restaurants en historische panden zoals het Eijsingahuis, Lyndensteyn en de bakkerij uit 1800. Ook de omliggende bossen, het landgoed Lauswold en de vele ooievaarsnesten in de omgeving zijn een bezoek waard.

Thea Poepjes
Meer te weten komen over Boarnsterhim State of Valuas Zorggroep?
We staan u graag te woord.

Vul onderstaand formulier in
of neem zelf direct contact met ons op via +31(0)566-631294

  • Contactgegevens*

Onze moeder heeft het al jaren heel erg naar haar zin.

Dochter bewoonster, Boarnsterhim State

Mijn vader geniet dagelijks van de heerlijke verse maaltijden die voor hem gekookt worden.

Zoon bewoner, Boarnsterhim State