Kosten & Financiering

Boarnsterhim State is een extramurale zorgorganisatie en valt onder de categorie ‘Zorg Thuis’ en ‘Gescheiden wonen en zorg’. Dit betekent dat de kosten van wonen en de kosten van zorg zijn gescheiden. De cliënt van Boarnsterhim State betaalt zelf de verblijfskosten en servicekosten. De zorg wordt, door middel van een zorgindicatie, door de zorgverzekeraar, door het zorgkantoor of deels via de gemeente vergoed.

Woon-servicekosten

De appartementen in Boarnsterhim State bieden een veilige, prettige leefomgeving door de 7×24-uurs zorggarantie en het brede aanbod aan welzijns en servicediensten. Geheel verzorgd wonen kan bij Boarnsterhim State vanaf € 2.750,00 per maand. De prijs hangt onder meer af van de afmetingen van het appartement en de ligging. Er zijn meerdere appartementen geschikt voor bewoning door een echtpaar.

Enkele zaken die zijn inbegrepen in de prijs zijn:

 • Huur van het appartement
 • Dagelijkse maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Warme en koude dranken
 • Wasservice (wassen, drogen en strijken)
 • De meeste gezamenlijke activiteiten
 • Onderhoudskosten aan het gebouw en tuin
 • Schoonmaakkosten van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes
 • Gas, water en elektra
 • Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

Enkele zaken die niet zijn inbegrepen in de prijs zijn: 

 • Zorgkosten (zie hiernaast)
 • Begeleiding extern
 • Gewenste klusjes in het appartement
 • Mee-eten van gasten
 • Stoomgoed

Zorgfinanciering; indicaties en leveringsvormen

Valuas (Waar Boarnsterhim State onderdeel van is) is een WTZI erkende organisatie. De organisatie voldoet aan alle wettelijke eisen, is ISO gecertificeerd en volgt de Zorgbrede Governance Code voor goed gouvernance.

Valuas verleent de zorg vanuit de domeinen Wet Langdurige Zorg (WLZ), Zorgverzekerings Wet (ZvW), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Valuas werkt in deze domeinen middels eigen contracten met Zorgkantoren, zorgverzekeraars en gemeenten. Tevens werkt Valuas hierin samen met de Cooperatie Dichtbij en thuiszorgorganisatie Allerzorg.

Binnen het Wet Langdurige Zorg (WLZ) domein levert Valuas zorg in de vorm van een Volledig Pakket Thuis (VPT) of een Modulair Pakket Thuis (MPT). Ook verzorgt Valuas voor thuiswonende ouderen binnen de WLZ respijtzorg in de vorm van tijdelijk verblijf. Dit doet zij volgens de geldende Nza Beleidsregels. Valuas kan ook behandeling bieden binnen de V&V, want er is op elke locatie een samenwerking met een (lokale) SO-arts en tandarts. Valuas heeft de WTZi erkenning voor behandeling.

De Wet Langdurige Zorg kent een eigen bijdrage. Woont u in een Valuas huis en heeft u een WLZ indicatie, dan betaalt u de lage eigen bijdrage vanwege ‘Zorg Thuis’. U vindt op hetCAK.nl een rekenmodule waarmee u een inschatting kunt maken wat uw eigen bijdrage zal zijn.

Binnen de zorgverzekeringswet (ZvW) levert Valuas zorg in de vorm van Wijkverpleging, Eerste Lijns Verblijf laag complex, Eerste Lijns Verblijf hoog complex en Eerste Lijns Verblijf Palliatief. Ook hierin volgt Valuas de geldende Nza Beleidsregels.

Binnen het WMO domein verzorgt Valuas Begeleiding Individueel, Begeleiding Groep en Respijtzorg in de vorm van logeren of tijdelijk verblijf.

Tevens biedt Valuas voor een aantal zorgverzekeraars tijdelijke opvang binnen de functie Zorghotel in de vorm van herstelzorg en respijtzorg.

Naast de geïndiceerde zorg bestaat de kans om rechtstreeks bij Boarnsterhim State (extra) zorg in te kopen, welke niet binnen de indicatie valt. De tarieven die hiervoor gelden zijn als volgt:

 • Persoonlijke Verzorging – basis €  60,24 per uur
 • Verpleging – basis €  78,34 per uur
 • Begeleiding – individueel  €  64,00 per uur

Kosten tijdelijk verblijf

Het verblijf in Boarnsterhim State is op basis van volpension. De kosten voor het verblijf en de zorg zijn gescheiden waarbij u de verblijfkosten zelf betaalt. De zorg met een zorgindicatie wordt doorgaans volledig vergoed via uw zorgverzekeraar.

Boarnsterhim State hanteert een vast tarief kamertarief op basis van volpension, 24 uurs beschikbaarheid van ons zorgteam en gebruik van diverse services zoals hulpmiddelen. In sommige situaties ontvangt u vanuit een aanvullende verzekering een gedeeltelijke vergoeding voor het verblijf.

Ga voor meer informatie naar de website van Valuas Zorghotels.

Thea Poepjes
Wilt u meer informatie, contact of een bezichtiging inplannen bij Boarnsterhim State?

Vul dan dit formulier in of neem contact op met ons team via +31(0)566-631294

Contactformulier van Boarnsterhim State

 • Contactgegevens*

Mijn vader geniet dagelijks van de heerlijke verse maaltijden die voor hem gekookt worden.

Zoon bewoner, Boarnsterhim State
Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel