Kosten & Financiering

De Meerlhorst valt, zoals alle woonzorghuizen van Valuas, onder de categorie waarbij de financieringsstromen van ‘zorg’ en van ‘wonen’ gescheiden zijn. De Meerlhorst vormt een woonzorg huis voor mensen met een behoefte aan 24 uurs zorg waarbij 24 uur rond zorgprofessionals in de nabijheid aanwezig zijn. Valuas biedt Zorg In Natura (middels overeenkomsten met Zorgkantoren en Zorgverzekeraars). De bewoners betalen een maandelijks bedrag voor woonservicekosten t.b.v. het ‘wonen’. De kosten t.b.v. de ‘zorg’ worden bekostigd uit de zorgindicatie

Woon-servicekosten

De 17 appartementen in De Meerlhorst verschillen in grootte tussen 30m2 en 50m2 en bieden een veilige, prettige leefomgeving door de 7×24-uurs zorggarantie en het brede aanbod aan welzijns en servicediensten. Geheel verzorgd wonen kan bij de Meerlhorst vanaf €5.000,00 per maand. De prijs hangt onder meer af van de afmetingen van het appartement en de ligging. Er zijn meerdere appartementen beschikbaar voor bewoning door een echtpaar.

De zaken die zijn inbegrepen in de prijs zijn:

 • Huur van het appartement
 • Dagelijkse maaltijden (ontbijt, lunch, diner en tussentijdse versnaperingen)
 • Warme en koude dranken
 • Wasservice (wassen, drogen en strijken)
 • De meeste activiteiten
 • Onderhoudskosten aan het gebouw en tuin
 • Schoonmaakkosten van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes
 • Gas, water en elektra
 • Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

De zaken die niet zijn inbegrepen in de prijs zijn: 

 • Begeleiding extern (buiten de locatie)
 • Gewenste klusjes in het appartement
 • Mee-eten van gasten
 • Stoomgoed
 • Aanvullende diensten op locatie zoals onder meer de kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure

Geïndiceerde zorg

Voordat een bewoner bij De Meerlhorst komt wonen zal de verpleegkundige samen met de bewoner en de familie dieper ingaan op de zorgindicatie die van toepassing is. De Meerlhorst biedt zorg binnen de Wet Langdurige Zorg (WLZ) in de vorm van een Volledig Pakket Thuis (VPT). Valuas Zorggroep (waar De Meerlhorst onder valt) heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met het regionale Zorgkantoor. Een WLZ indicatie wordt door het CIZ geïndiceerd op basis van uw zorgbehoefte. Wij kunnen u ondersteunen in de aanvraag en adviseren in de indicatie die het meest voor u van toepassing is. 

De Wet Langdurige Zorg kent een eigen bijdrage. Woont u in een Valuas huis, dan betaalt u zelf de kosten voor de huur van het appartement, wat betekent dat u de lage eigen WLZ bijdrage betaalt. U vindt op hetCAK.nl een rekenmodule waarmee u een inschatting kunt maken wat uw eigen bijdrage zal zijn. U dient in de rekenmodule ‘Zorg Thuis’ in te vullen.

Naast de geïndiceerde zorg bestaat de kans om rechtstreeks bij De Meerlhorst (extra) zorg in te kopen, welke niet binnen de indicatie valt. Mocht een bewoner (tijdelijk) behoefte hebben aan meer zorg of begeleiding, bijvoorbeeld buiten de locatie, dan kan er extra zorg ingekocht worden. De tarieven die hiervoor gelden zijn de volgende:

 • Persoonlijke Verzorging – basis €  60,24 per uur
 • Verpleging – basis €  78,34 per uur
 • Begeleiding – individueel  €  64,00 per uur

Kosten tijdelijk verblijf

Tijdelijk verblijf is mogelijk vanaf € 215,00 per etmaal, in combinatie met een zorgindicatie wijkverpleging. Verblijft u middels een Eerstelijns Verblijf indicatie dan betaalt u € 195,00 servicekosten per dag.

Zorgindicaties tijdelijk verblijf

Valuas verleent de zorg vanuit de domeinen Wet Langdurige Zorg (WLZ), Zorgverzekerings Wet (ZvW), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Valuas werkt in deze domeinen middels eigen contracten met Zorgkantoren, zorgverzekeraars en gemeenten. Tevens werkt Valuas hierin samen met thuiszorgorganisaties Activite, Kennemerhart en Allerzorg.

Binnen de WLZ levert Valuas zorg middels een Volledig Pakket Thuis (VPT) of een Modulair Pakket Thuis (MPT). Binnen de zorgverzekeringswet (ZvW) levert Valuas zorg in de vorm van Wijkverpleging, Eerstelijns Verblijf laag complex, Eerstelijns Verblijf hoog complex en Eerstelijns Verblijf Palliatief. Binnen het WMO domein verzorgt Valuas Begeleiding Individueel, Begeleiding Groep en Respijtzorg in de vorm van logeren of tijdelijk verblijf.

Tevens biedt Valuas voor een aantal zorgverzekeraars tijdelijke opvang binnen de functie Zorghotel in de vorm van herstelzorg en respijtzorg. 

John staat u graag te woord
Wilt u meer informatie, contact of wilt u een bezichtiging inplannen?

Vul dan dit formulier in of neem contact op met John, onze woon- & zorgadviseur, via +31(0)6-51153138

Contactformulier van De Meerlhorst

 • Contactgegevens*

Ouder worden hoeft geen zorg te zijn.

Valuas Zorggroep
Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel