De Vermeer

De Vermeer ligt het Amsterdamse Museumkwartier en is ontworpen door de beroemde architecten Cuypers en Stuyt. Voorheen was De Vermeer het oude Zusterhuis van de Boerhaavekliniek.

In 2016 is het pand grondig gerenoveerd en verbouwd naar een kleinschalige woon-zorgvoorziening, In januari 2017 hebben de eerste bewoners er hun intrek genomen. De Vermeer heeft 16 appartementen.

Contactgegevens
Johannes Vermeerstraat 31, 1071 DL Amsterdam
+31 (0)20 820 82 03info@valuaszorggroep.nl

De Vermeer Amsterdam

De gezamenlijke woonkamer

De gezamenlijke zithoek

Onze eetkamer

Lichte appartementen

Sfeervolle stadstuin

Sfeervolle stadstuin

Sfeervolle stadstuin met theehuis

Gelegen nabij het Museumplein

Gelegen nabij het Museumplein

Over de villa

De Vermeer biedt een comfortabele woonomgeving, op één van de mooiste locaties van Amsterdam, nabij het Museumplein. In de zorgvilla is plek voor 16 bewoners, elk met een privé-kamer die volledig ingericht kan worden met eigen meubels. De kamers hebben allemaal een badkamer met douche en toilet. Er zijn diverse mogelijkheden voor echtparen.

Het rijke Museumkwartier dankt haar naam aan drie belangrijke musea aan het Museumplein: het Rijksmuseum, het Stedelijk museum en het Van Gogh Museum. Met het Vondelpark op loopafstand biedt de omgeving volop mogelijkheden voor uitstapjes. Dit is wonen op een toplocatie

Ook in de tuin kunnen bewoners genieten van de zon en het stadsgroen. Er worden in De Vermeer dagelijks activiteiten georganiseerd. In de sfeervolle huiskamer kan men samen dineren of wat drinken.

Maak kennis met onze locatiemanager

Welkom op de website van zorgvilla De Vermeer. Mijn naam is Jeroen en ik ben de locatiemanager van De Vermeer. Mijn collega’s en ik staan iedere dag met veel plezier klaar voor onze bewoners. Heeft u interesse om bij ons te wonen? Dan nodig ik u van harte uit voor een kennismaking en rondleiding.

Wij zien u graag in Amsterdam!

Onze benadering

Bij de inrichting van de zorg en de wijze waarop in De Vermeer de bewoners worden bediend, staat mens centraal. Wij hanteren daarbij als uitgangspunt dat een bewoner in De Vermeer zoveel mogelijk het leven moet kunnen leiden als hij of zij gewend is.

Onze zorg- en servicemedewerkers staan te allen tijde klaar om de best mogelijke zorg en de hoogst mogelijke service te verlenen. Wij hanteren daarnaast de volgende principes:

  • De bewoner, de familie en het team bepalen samen de dagelijkse gang van zaken.
  • De bewoner behoudt zo veel mogelijk de regie en inrichting over het eigen leven.
  • Familieleden kunnen, na overleg, mee eten, blijven overnachten en meehelpen in de zorg.
  • De bewoners kunnen zich veilig en behaaglijk voelen (nabijheid, vertrouwdheid, herkenbaarheid), dankzij sociale contacten en ondersteuning.
  • De medewerkers vormen een geïntegreerd onderdeel van een normaal huishouden.
  • De medewerkers zijn “op bezoek” bij de bewoner, in plaats van andersom.

Wilt u wonen in De Vermeer?

Neem dan contact op, wij staan u graag te woord in een persoonlijk gesprek.

John Kitzen
Meer te weten komen over De Vermeer of Valuas Zorggroep?
We staan u graag te woord.

Vul onderstaand formulier in
of neem zelf direct contact met ons op via +31(0)20-8208203

  • Contactgegevens*

“Iedere bewoner heeft zijn eigen verhaal. Prachtig om daar naar te luisteren.”

Medewerkster Valuas Zorggroep

Covid 19 informatie

Onze locaties zijn open voor bezoek. Binnen Valuas kunnen volledig gevaccineerden bewoners weer bezoekers ontvangen. De meest recente Valuas COVID-19 richtlijnen leest u hier. Ook kunt u telefonisch terecht bij onze locaties voor informatie over de meest recente bezoekregeling.

Wanneer u bij ons komt wonen of verblijven, vragen wij u vooraf of u gevaccineerd bent. Bent u volledig gevaccineerd dan hoeft u niet in quarantaine. Bent u nog niet gevaccineerd, dan vragen wij u om de eerste vijf dagen in quarantaine te blijven op uw kamer of appartement. U wordt dan op dag vijf nogmaals getest. 

Om de 1.5 meter regel in de Valuas huizen te kunnen blijven hanteren, kan het voorkomen dat wij u vragen om op een ander moment onze locatie te bezoeken. Wij danken u alvast voor uw begrip.

Deze melding verdwijnt na 10 seconden automatisch uit beeld.