Kosten & Financiering

Landgoed De Wulperhorst valt als zorgaanbieder, onder de categorie ‘zorg thuis’ en ‘gescheiden wonen en zorg’. Dit betekent dat de kosten van wonen en zorg zijn gescheiden.

Op Landgoed De Wulperhorst kunt u wonen in het Landhuis of tijdelijk verblijven in ons Zorghotel. In beide situaties bieden wij 24 uur per dag zorggarantie. Graag informeren wij u over de kosten van beide vormen van verblijf  en de vergoeding van uw verblijf- en zorgkosten die u ontvangt, vanuit de diverse wetten en regelingen.

Wonen

De appartementen in Landhuis De Wulperhorst variëren van 40m² tot 70m² en bieden een veilige, prettige leefomgeving door de 7 × 24-uurs zorggarantie en het brede aanbod aan welzijns- en servicediensten.

Bij Valuas zijn de kosten van wonen en zorg gescheiden. Dit betekent dat u zelf de woon- en servicekosten betaalt, zoals dit thuis ook het geval is. De zorgkosten worden in de regel vergoed, waarbij u altijd ook een eigen bijdrage betaalt.

Woon- en servicekosten

Geheel verzorgd wonen kan op Landgoed De Wulperhorst vanaf € 4.500,00 per maand. De prijs hangt af van de afmetingen van het appartement en de ligging. Er zijn tevens appartementen beschikbaar voor bewoning door een echtpaar.

Enkele zaken die zijn inbegrepen in de prijs zijn:

 • Huur van het appartement
 • Dagelijkse maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Alle drankjes, ook alcoholisch zoals bier en wijn
 • Wasservice (wassen, drogen en strijken)
 • De meeste gezamenlijke activiteiten
 • Onderhoud aan het gebouw en tuin
 • Schoonmaak van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes
 • Gas, water en elektra
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Enkele zaken die niet zijn inbegrepen in de prijs zijn:

 • Zorgkosten
 • Begeleiding extern
 • Gewenste klusjes in het appartement
 • Mee-eten van gasten
 • Stoomgoed

Verschillende vormen van zorg en zorgwetten

Valuas Zorggroep verleent zorg die binnen verschillende zorgwetten vallen:

 1. De Zorgverzekeringswet (ZvW), voorheen de ziekenfondswet, regelt de verplichte basisverzekering en daarmee tijdelijke zorg. Binnen de zorgverzekeringswet (ZvW) levert Valuas wijkverpleging, eerstelijns verblijf laag complex, eerstelijns verblijf hoog complex en eerstelijns verblijf palliatief.
 2. De Wet Langdurige Zorg (WLZ), is bedoeld voor mensen die voortdurend zorg nodig hebben in de nabije omgeving. Binnen de WLZ levert Valuas langdurige- en overbruggingszorg. Dit laatste is de zorg die u nodig heeft terwijl u wacht op een plek in een zorginstelling;
 3. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Valuas biedt binnen de WMO respijtzorg.

Zorgkosten

De zorgkosten worden in de regel vergoed op basis van een indicatie binnen de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Deze wet is bedoeld voor mensen die voortdurend zorg en begeleiding nodig hebben. De wet kent een eigen bijdrage, die geïnd wordt door een externe instantie, het CAK. Omdat u zelf uw woon- en servicekosten betaalt, betaalt u de lage eigen bijdrage. U vindt op hetCAK.nl een rekenmodule waarmee u een inschatting kunt maken wat uw eigen bijdrage zal zijn.

Indien u geen WLZ indicatie heeft, maar zorg ontvangt op basis van een indicatie voor ‘wijkverpleging’, wordt de zorg vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. Deze wet vergoedt geen 24-uurs beschikbaarheid van zorg. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage aan Valuas ter hoogte van €1250 per maand. Deze eigen bijdrage is ook van toepassing, indien u bij ons woont zonder zorgindicatie.

Naast de geïndiceerde zorg bestaat de kans om rechtstreeks bij Landgoed De Wulperhorst (extra) zorg in te kopen, die niet binnen de indicatie valt. Hiervoor gelden de volgende tarieven:

 • Persoonlijke Verzorging – basis €  60,24 per uur
 • Verpleging – basis €  78,34 per uur
 • Begeleiding – individueel  €  64,00 per uur

Heeft u een andere indicatie of een lagere indicatie dan WLz ZZP5, dan kunnen andere voorwaarden gelden. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Tijdelijk verblijf in het Zorghotel

Het verblijf in Zorghotel De Wulperhorst is op basis van volpension. De kosten voor het verblijf en de zorg zijn gescheiden. De verblijfkosten betaalt u zelf. De zorg met een zorgindicatie wordt doorgaans volledig vergoed via uw zorgverzekeraar.

Afhankelijk van uw kamerkeuze bedragen de verblijfskosten € 205,-, € 220,- of € 240,- per nacht op basis van volpension, 24 uurs beschikbaarheid van ons zorgteam en gebruik van diverse services zoals hulpmiddelen. In sommige situaties ontvangt u vanuit een aanvullende verzekering een gedeeltelijke vergoeding voor het verblijf.

Bezoek www.valuaszorghotels.nl voor meer informatie of neem contact met ons op.

John staat u graag te woord
Wilt u meer informatie, contact of wilt u een bezichtiging inplannen?

Vul dan dit formulier in of neem contact met op met John, onze woon- & zorgadviseur via +31(0)6-51153138

Contactformulier van De Wulperhorst

 • Contactgegevens*

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel