Kosten & Financiering

Landgoed De Wulperhorst valt als zorgaanbieder, onder de categorie ‘zorg thuis’ en ‘gescheiden wonen en zorg’. Dit betekent dat de kosten van wonen en zorg zijn gescheiden.

Op Landgoed De Wulperhorst kunt u wonen in het Landhuis of tijdelijk verblijven in ons Zorghotel. In beide situaties bieden wij 24 uur per dag zorggarantie. Graag informeren wij u over de kosten van beide vormen van verblijf  en de vergoeding van uw verblijf- en zorgkosten die u ontvangt, vanuit de diverse wetten en regelingen.

Wonen

De appartementen in Landhuis De Wulperhorst variëren van 40m² tot 70m² en bieden een veilige, prettige leefomgeving door de 7 × 24-uurs zorggarantie en het brede aanbod aan welzijns- en servicediensten.

Bij Valuas zijn de kosten van wonen en zorg gescheiden. Dit betekent dat u zelf de woon- en servicekosten betaalt, zoals dit thuis ook het geval is. De zorgkosten worden in de regel vergoed, waarbij u altijd ook een eigen bijdrage betaalt.

Woon- en servicekosten

Geheel verzorgd wonen kan op Landgoed De Wulperhorst vanaf € 4.500,00 per maand. De prijs hangt af van de afmetingen van het appartement en de ligging. Er zijn tevens appartementen beschikbaar voor bewoning door een echtpaar.

Enkele zaken die zijn inbegrepen in de prijs zijn:

 • Huur van het appartement
 • Dagelijkse maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Alle drankjes, ook alcoholisch zoals bier en wijn
 • Wasservice (wassen, drogen en strijken)
 • De meeste gezamenlijke activiteiten
 • Onderhoud aan het gebouw en tuin
 • Schoonmaak van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes
 • Gas, water en elektra
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Enkele zaken die niet zijn inbegrepen in de prijs zijn:

 • Zorgkosten
 • Begeleiding extern
 • Gewenste klusjes in het appartement
 • Mee-eten van gasten
 • Stoomgoed

Verschillende vormen van zorg en zorgwetten

Valuas Zorggroep verleent zorg die binnen verschillende zorgwetten vallen:

 1. De Zorgverzekeringswet (ZvW), voorheen de ziekenfondswet, regelt de verplichte basisverzekering en daarmee tijdelijke zorg. Binnen de zorgverzekeringswet (ZvW) levert Valuas wijkverpleging, eerstelijns verblijf laag complex, eerstelijns verblijf hoog complex en eerstelijns verblijf palliatief.
 2. De Wet Langdurige Zorg (WLZ), is bedoeld voor mensen die voortdurend zorg nodig hebben in de nabije omgeving. Binnen de WLZ levert Valuas langdurige- en overbruggingszorg. Dit laatste is de zorg die u nodig heeft terwijl u wacht op een plek in een zorginstelling;
 3. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Valuas biedt binnen de WMO respijtzorg.

Zorgkosten

De zorgkosten worden in de regel vergoed op basis van een indicatie binnen de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Deze wet is bedoeld voor mensen die voortdurend zorg en begeleiding nodig hebben. De wet kent een eigen bijdrage, die geïnd wordt door een externe instantie, het CAK. Omdat u zelf uw woon- en servicekosten betaalt, betaalt u de lage eigen bijdrage. U vindt op hetCAK.nl een rekenmodule waarmee u een inschatting kunt maken wat uw eigen bijdrage zal zijn.

Indien u geen WLZ indicatie heeft, maar zorg ontvangt op basis van een indicatie voor ‘wijkverpleging’, wordt de zorg vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. Deze wet vergoedt geen 24-uurs beschikbaarheid van zorg. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage aan Valuas ter hoogte van €1250 per maand. Deze eigen bijdrage is ook van toepassing, indien u bij ons woont zonder zorgindicatie.

Naast de geïndiceerde zorg bestaat de kans om rechtstreeks bij Landgoed De Wulperhorst (extra) zorg in te kopen, die niet binnen de indicatie valt. Hiervoor gelden de volgende tarieven:

 • Persoonlijke Verzorging – basis € 50,00 per uur
 • Verpleging – basis € 75,00 per uur
 • Begeleiding – individueel € 55,00 per uur

Heeft u een andere indicatie of een lagere indicatie dan WLz ZZP5, dan kunnen andere voorwaarden gelden. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Tijdelijk verblijf in het Zorghotel

In ons Zorghotel kunt u tijdelijk verblijven. Afhankelijk van uw kamerkeuze bedragen de verblijfskosten € 205, € 215 of € 240 euro per dag op basis van volpension, 24 uurs beschikbaarheid van ons zorgteam en gebruik van diverse services zoals hulpmiddelen. De eerste en de laatste verblijfsdag gelden allebei als een dag. Inchecken is mogelijk vanaf 9.00 uur ‘s ochtends en op de laatste dag staan alle faciliteiten tot uw beschikking tot 20.00 uur ‘s avonds. Zorgkosten worden apart in rekening gebracht.

De vergoeding van verblijfs- en zorgkosten hangt af van diverse factoren, zoals uw indicatie, uw zorgverzekeraar, uw verzekeringspolis en -pakket. Wij zetten de meest voorkomende indicaties graag voor u op een rij.

Bezoek www.valuaszorghotels.nl voor meer informatie of neem contact met ons op.

John Kitzen
Meer te weten komen over Landgoed De Wulperhorst of Valuas Zorggroep?
We staan u graag te woord.

Covid 19 informatie

Onze locaties zijn open voor bezoek. Binnen Valuas kunnen volledig gevaccineerden bewoners weer bezoekers ontvangen. De meest recente Valuas COVID-19 richtlijnen leest u hier. Ook kunt u telefonisch terecht bij onze locaties voor informatie over de meest recente bezoekregeling.

Wanneer u bij ons komt wonen of verblijven, vragen wij u vooraf of u gevaccineerd bent. Bent u volledig gevaccineerd dan hoeft u niet in quarantaine. Bent u nog niet gevaccineerd, dan vragen wij u om de eerste vijf dagen in quarantaine te blijven op uw kamer of appartement. U wordt dan op dag vijf nogmaals getest. 

Om de 1.5 meter regel in de Valuas huizen te kunnen blijven hanteren, kan het voorkomen dat wij u vragen om op een ander moment onze locatie te bezoeken. Wij danken u alvast voor uw begrip.

Deze melding verdwijnt na 10 seconden automatisch uit beeld.