Kosten & Financiering

Mariënhaven is een extramurale zorgorganisatie en valt onder de categorie ‘Zorg Thuis’ en ‘Gescheiden wonen en zorg’. Dit betekent dat de cliënt van Mariënhaven zelf de woon (verblijfs)- en servicekosten betaalt. De zorg wordt, door middel van een zorgindicatie, door de zorgverzekeraar, door het zorgkantoor of deels via de gemeente vergoed.

Woonservicekosten

De appartementen in Mariënhaven zijn tussen de 40 m2 en 60 m2 en bieden een veilige, prettige leefomgeving door de 7 × 24-uurs zorggarantie en het brede aanbod aan welzijns- en servicediensten. Geheel verzorgd wonen kan bij Mariënhaven vanaf € 3750,– per maand. De prijs hangt onder meer af van de afmetingen van het appartement en de ligging.

Er is sprake van een full-service en all-in concept: In de woon en servicekosten zijn huur, maaltijden, drinken, tussendoortjes, wasservice van de kleding, schoonmaak van het appartement, activiteiten, e.d. allen inbegrepen.

Er zijn enkele appartementen voor echtparen beschikbaar. Heeft een van beide geen zorgindicatie dan is er sprake van een toeslag op de woonservicekosten.

De kosten voor de kapper, de pedicure en de schoonheidsspecialiste komen voor rekening van de bewoner. De bewoner weet vooraf waar men aan toe is en komt achteraf niet voor verrassingen te staan over extra kosten die in rekening worden gebracht

De zaken die o.a. zijn inbegrepen in de prijs

 • Huur van het appartement
 • Dagelijkse maaltijden (ontbijt, lunch, diner en • tussentijdse versnaperingen)
 • Tussendoortjes
 • Wasservice (wassen, drogen en strijken)
 • De meeste activiteiten
 • Onderhoudskosten aan het gebouw en tuin
 • Schoonmaakkosten van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes
 • Gas, water en elektra
 • Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

De zaken die o.a. niet zijn inbegrepen in de prijs:

 • Begeleiding extern (buiten de locatie)
 • Gewenste klusjes in het appartement
 • Mee-eten van gasten
 • Stoomgoed
 • Aanvullende diensten op locatie zoals onder meer de kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure

Zorgkosten

De zorg wordt doormiddel van een zorgindicatie, door de zorgverzekering of door het zorgkantoor Wet Langdurige Zorg (WLZ) vergoed. Het betreft voor de WLZ, Zorg In Natura, een Volledig Pakket Thuis. Voor deze zorg betaalt u een eigen bijdrage, dit is inkomensafhankelijk. Voor het maken van een financiële berekening verwijzen wij u naar www.CAK.nl. Voor een eventuele eigen bijdrage voor zorg gefinancierd vanuit de zorgverzekeringswet verwijzen wij u naar uw eigen zorgverzekering. Voordat een bewoner bij Mariënhaven komt wonen zal de verpleegkundige samen met de bewoner en de familie dieper ingaan op de zorgindicatie die van toepassing is.

Financiering tijdelijk verblijf

Overbruggingszorg wordt gefinancierd vanuit een WLZ indicatie. Kosten voor verblijf worden apart in rekening gebracht. In Mariënhaven verblijft u op basis van volpension en kunt u gebruik maken van de service en faciliteiten.

Respijtzorg wordt gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO). Vanuit de WMO heeft de gemeente de verantwoordelijkheid om mantelzorgers (preventief) te ondersteunen. Respijtzorg kan ook gefinancierd worden vanuit de Wet Langduige Zorg (WLZ) met een persoonsgebonden budget (PGB).

ELV wordt vergoed vanuit de basisverzekering en telt mee voor uw eigen risico. In Mariënhaven verblijft u op basis van volpension en kunt u gebruik maken van de service en faciliteiten. Afhankelijk van het kamertype dat gekozen wordt, kan het zijn dat er extra servicekosten in rekening worden gebracht. Dit wordt van te voren besproken. De vergoeding is afhankelijk van of wij gecontracteerd zijn bij uw zorgverzekering. Bij niet- gecontracteerde verzekeraars krijgt u minder vergoed.

Met een indicatie wijkverpleging zijn de verblijfskosten voor eigen rekening. Sommige zorgverzekeringen vergoeden vanuit een aanvullende polis (deels) het verblijf in een zorghotel.

Bezoek www.valuaszorghotels.nl voor meer informatie of neem contact met ons op.

John staat u graag te woord
Wilt u meer informatie, contact of wilt u een bezichtiging inplannen?

Vul dan dit formulier in of neem contact op met John, onze woon- & zorgadviseur via +31(0)6-51153138

Contactformulier van Mariënhaven

 • Contactgegevens*

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel