Kosten & Financiering

Geheel verzorgd wonen kan in het Klooster van Groot Bijstervelt vanaf € 3.500,00 per maand.

Lees hieronder meer informatie en stel gerust uw vragen in het formulier onderaan deze pagina. Wij staan u graag te woord!

Woon-servicekosten

De appartementen in het Klooster van Groot Bijstervelt variëren van 30m² tot 45m² en bieden een veilige, prettige leefomgeving door de 7 × 24-uurs zorggarantie en het brede aanbod aan welzijns en servicediensten. Geheel verzorgd wonen kan in het Klooster van Groot Bijstervelt vanaf € 3.500,00 per maand. De prijs hangt onder meer af van de afmetingen van het appartement en de ligging. Er zijn tevens appartementen beschikbaar voor bewoning door een echtpaar.

Enkele zaken die zijn inbegrepen in de prijs zijn:

 • Huur van het appartement
 • Dagelijkse maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Warme en koude dranken
 • Wasservice (wassen, drogen en strijken)
 • De meeste gezamenlijke activiteiten
 • Onderhoudskosten aan het gebouw en tuin
 • Schoonmaakkosten van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes
 • Gas, water en elektra
 • Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

Enkele zaken die niet zijn inbegrepen in de prijs zijn:

 • Zorgkosten (zie hiernaast)
 • Begeleiding extern
 • Gewenste klusjes in het appartement
 • Mee-eten van gasten
 • Stoomgoed

Zorgfinanciering; indicaties en leveringsvormen

Valuas Zorggroep (Waar het Klooster van Groot Bijstervelt onder valt) is een WTZI erkende organisatie. De organisatie voldoet aan alle wettelijke eisen, is ISO gecertificeerd en volgt de Zorgbrede Governance Code voor goed gouvernance.

Valuas verleent de zorg vanuit de domeinen Wet Langdurige Zorg (WLZ), Zorgverzekerings Wet (ZvW), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Valuas werkt in deze domeinen middels eigen contracten met Zorgkantoren, zorgverzekeraars en gemeenten. Tevens werkt Valuas hierin samen met de Cooperatie Dichtbij en thuiszorgorganisatie Allerzorg.

Binnen het Wet Langdurige Zorg (WLZ) domein levert Valuas zorg in de vorm van een Volledig Pakket Thuis (VPT) of een Modulair Pakket Thuis (MPT). Ook verzorgt Valuas voor thuiswonende ouderen binnen de WLZ respijtzorg in de vorm van tijdelijk verblijf. Dit doet zij volgens de geldende Nza Beleidsregels. Valuas kan ook behandeling bieden binnen de V&V, want er is op elke locatie een samenwerking met een (lokale) SO-arts en tandarts. Valuas heeft de WTZi erkenning voor behandeling.

De Wet Langdurige Zorg kent een eigen bijdrage. Woont u in een Valuas huis en heeft u een WLZ indicatie, dan betaalt u de lage eigen bijdrage vanwege ‘Zorg Thuis’. U vindt op hetCAK.nl een rekenmodule waarmee u een inschatting kunt maken wat uw eigen bijdrage zal zijn.

Binnen de zorgverzekeringswet (ZvW) levert Valuas zorg in de vorm van Wijkverpleging, Eerste Lijns Verblijf laag complex, Eerste Lijns Verblijf hoog complex en Eerste Lijns Verblijf Palliatief. Ook hierin volgt Valuas de geldende Nza Beleidsregels.

Binnen het WMO domein verzorgt Valuas Begeleiding Individueel, Begeleiding Groep en Respijtzorg in de vorm van logeren of tijdelijk verblijf.

Tevens biedt Valuas voor een aantal zorgverzekeraars tijdelijke opvang binnen de functie Zorghotel in de vorm van herstelzorg en respijtzorg.

Naast de geïndiceerde zorg bestaat de kans om rechtstreeks bij het Klooster van Groot Bijstervelt (extra) zorg in te kopen, welke niet binnen de indicatie valt. De tarieven die hiervoor gelden zijn de volgende:

 • Persoonlijke Verzorging – basis €  60,24 per uur
 • Verpleging – basis €  78,34 per uur
 • Begeleiding – individueel  €  64,00 per uur

Tijdelijk verblijf

Het verblijf in Zorghotel Groot Bijstervelt is op basis van volpension. De kosten voor het verblijf en de zorg zijn gescheiden. De verblijfkosten betaalt u zelf. De zorg met een zorgindicatie wordt doorgaans volledig vergoed via uw zorgverzekeraar.

Zorghotel Groot Bijstervelt hanteert een verschillende kamerprijzen. Dit hangt af van het door u gekozen kamertype, op basis van volpension, 24 uurs beschikbaarheid van ons zorgteam en gebruik van diverse services zoals hulpmiddelen. In sommige situaties ontvangt u vanuit een aanvullende verzekering een gedeeltelijke vergoeding voor het verblijf.

Bezoek voor meer informatie de website van Valuas Zorghotels of neem contact met ons op.

Wij wonen met veel plezier in een mooi ruim appartement met een prachtig uitzicht!

Bewoners echtpaar, Groot Bijstervelt
Marlou van Nuenen
Wilt u meer informatie, contact of wilt u een bezichtiging inplannen?

Vul dan dit formulier in of neem contact op met ons team via +31(0)499-725500

Contactformulier van Groot Bijstervelt

 • Contactgegevens*

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel