Villa le Monde biedt kwalitatief hoogwaardige zorg

Wonen met zorg

Ouderen die, om welke reden dan ook, zorg en begeleiding nodig hebben en een plek zoeken waarbij zij het leven kunnen blijven leiden dat zij gewend zijn, kiezen voor wonen bij Valuas. Een Valuas huis is een thuis. Het is sfeervol, veilig en tevens gezellig.

Deskundige en hartelijke medewerkers geven kwalitatief hoogwaardige zorg en aandacht aan zowel mensen met geheugenproblematiek als mensen met een somatische of gecombineerde zorgvraag.

Er wordt een volledig zorgpakket geboden van basiszorg, geindiceerde zorg en particuliere zorg.

Basiszorg: Onder basiszorg verstaan wij de onplanbare zorg en 24-uur zorg in de nabijheid. Het zorgteam is 7 dagen per week, 24 uur per dag in huis aanwezig om de onplanbare zorgmomenten en begeleiding te bieden. Deze basiszorg is inbegrepen in de woon- service kosten.

Geindiceerde zorg: Voordat een bewoner bij Valuas komt wonen zal de verpleegkundige samen met de bewoner en de familie dieper ingaan op de zorgindicatie die van toepassing is. Valuas biedt zorg binnen de domeinen WLZ (VPT en MPT), ZvW en WMO.

Particuliere zorg: Aanvullende zorg welke u zelf financiert. Mocht een bewoner (tijdelijk) behoefte hebben aan meer zorg of begeleiding dan kan er extra zorg ingekocht worden.

De medische zorg vindt plaats onder de regie van de huisarts en onder regie van de specialist ouderengeneeskunde.

Valuas kan ook behandeling bieden binnen de V&V, want er is op elke locatie een samenwerking met een (lokale) SO-arts en tandarts. De organisatie heeft de WTZi erkenning voor behandeling.

Tijdelijk verblijf; overbruggingszorg en respijtzorg

Overbruggingszorg

Villa le Monde biedt overbruggingszorg aan ouderen met een WLZ indicatie die op een wachtlijst staan en niet langer thuis kunnen verblijven. De persoon verblijft tijdelijk in een volledig ingerichte kamer in Villa le Monde totdat hij of zij kan verhuizen naar de instelling waar men op de wachtlijst staat.

Respijtzorg

Respijtzorg is tijdelijk verblijf in de vorm van logeren en in de vorm van dagverzorging. Deze vormen van tijdelijk verblijf zijn bedoeld voor ouderen met een (intensieve) zorgvraag die thuis wonen.

Door de zorg en begeleiding tijdelijk over te nemen wordt de verzorgende partner of andere mantelzorger ondersteund.

Mantelzorg

De mantelzorger is dé spil in de zelf- en samenredzaamheid van de bewoner. En is daarmee de onlosmakelijke schakel naast de zorgprofessional in de eigen regie in het gehele zorg- en dienstverleningsproces van de individuele bewoner. Het team van Villa le Monde ondersteunt de mantelzorger in praktische en emotionele zin onder het motto: ‘Samen maken wij ons sterk voor het welzijn van de cliënt.’

Kwaliteit

Villa le Monde is een locatie van Valuas Zorggroep. Valuas is een WTZI erkende organisatie. De organisatie voldoet aan alle wettelijke eisen, is ISO gecertificeerd en volgt de Zorgbrede Gouvernance Code voor goed gouvernance.

John staat u graag te woord
Wilt u meer informatie, contact of wilt u een bezichtiging inplannen?

Vul dan dit formulier in of neem contact op met John, onze woon- & zorgadviseur via +31(0)6-51153138

Contactformulier van Villa le Monde

  • Contactgegevens*

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel