Villa Oranjepark

Villa Oranjepark was ooit een statige notariswoning. Begin 2007 werd het pand aangekocht en werd het geschikt gemaakt als zorgvilla, met behoud van de oorspronkelijke stijl. Door Vos Hoffer van der Haar architecten werd in dezelfde kenmerkende Jessestijl een zijvleugel ontworpen. Villa Oranjepark heeft 12 appartementen.

Oegstgeest was tot rond 1900 een agrarisch dorp. Ook huisvestte het dorp van oudsher de rijke Leidenaren die ‘buyten’ wilden wonen. Dit leidde tot de ontwikkeling van Oegstgeest als villadorp. De villaparken Prins Hendrikpark, Julianapark en Oranjepark, tezamen de Oranjewijk genoemd, zijn nu het beschermd dorpsgezicht. 

Contactgegevens
Prins Hendriklaan 2, 2341 JB Oegstgeest
+31 (0)71 51 50 988info@valuaszorggroep.nl 

Villa Oranjepark Oegstgeest

Over de villa

Villa Oranjepark is een riante zorgvilla voorzien van alle gemakken. De statige notariswoning is smaakvol ingericht en ademt een huiselijke sfeer. Er is plek voor veertien bewoners, elk met een privé-kamer die volledig ingericht kan worden naar eigen smaak en met eigen meubels. De badkamers zijn uitgerust naar moderne maatstaven. De Villa heeft tevens mogelijkheden voor echtparen.

Villa Oranjepark heeft een mooie huiskamer waar samen koffie of een glaasje gedronken kan worden en waar activiteiten zoals muziekoptredens of verhalenmiddagen plaatsvinden. ’s Zomers kunnen bewoners genieten van de prachtige, omsloten tuin. De bekende winkelstraat De Kempenaer ligt om de hoek.

Maak kennis met onze locatiemanager

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Helmi Verplancke en ik ben Locatiemanager bij Villa Oranjepark. Ik geniet elke dag van de gemoedelijke en huiselijke sfeer die er heerst in Villa Oranjepark en de oprechte aandacht voor onze bewoners. Bij Valuas zult u niet alleen horen: “Wij behandelen de ander zoals wij zelf behandeld willen worden” maar vooral: “Wij behandelen de ander zoals de ánder behandeld wil worden”.

Kunnen wij u helpen? Wilt u advies of een bezichtiging inplannen om de sfeer in Villa Oranjepark te proeven, wij staan met veel plezier voor u klaar! 

Onze benadering

Bij de inrichting van de zorg en de wijze waarop in Villa Oranjepark de bewoners worden bediend, staat het individu centraal. Wij hanteren daarbij als uitgangspunt dat een bewoner in Villa Oranjepark zoveel mogelijk het leven moet kunnen leiden als hij of zij gewend is.

Onze zorg- en servicemedewerkers staan te allen tijde klaar om de best mogelijke zorg en de hoogst mogelijke service te verlenen. Wij hanteren daarnaast de volgende principes:

  • De bewoner, de familie en het team bepalen samen de dagelijkse gang van zaken.
  • De bewoner behoudt zo veel mogelijk de regie en inrichting over het eigen leven.
  • Familieleden kunnen, na overleg, mee eten, blijven overnachten en meehelpen in de zorg.
  • De bewoners kunnen zich veilig en behaaglijk voelen (nabijheid, vertrouwdheid, herkenbaarheid), dankzij sociale contacten en ondersteuning.
  • De medewerkers vormen een geïntegreerd onderdeel van een normaal huishouden.
  • De medewerkers zijn “op bezoek” bij de bewoner, in plaats van andersom.

Wilt u bij ons komen wonen?

Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord in een persoonlijk gesprek.

Dit huis heeft stijl. Ik voel me bevoorrecht hier te mogen wonen.

Bewoner Villa Oranjepark

In ons zorgteam geeft iedereen zich voor de volle 100%, en misschien zelfs wel iets meer. Het leuke aan werken in deze kleinschalige zorgvilla is dat we stuk voor stuk de bewoners en familieleden goed kennen. We komen dan ook allemaal met ontzettend veel plezier naar ons werk.

Medewerker Villa Oranjepark

Activiteiten ondernemen met de bewoners waar zij van genieten, daar geniet ik op mijn beurt ook weer enorm van!

Medewerker Villa Oranjepark
John staat u graag te woord
Meer te weten komen over Villa Oranjepark of Valuas Zorggroep?
We staan u graag te woord.

Vul onderstaand formulier in
of neem zelf direct contact met ons op via +31(0)71 -5150988

  • Contactgegevens*

Covid 19 informatie

Onze locaties zijn open voor bezoek. Binnen Valuas kunnen volledig gevaccineerden bewoners weer bezoekers ontvangen. De meest recente Valuas COVID-19 richtlijnen leest u hier. Ook kunt u telefonisch terecht bij onze locaties voor informatie over de meest recente bezoekregeling.

Wanneer u bij ons komt wonen of verblijven, vragen wij u vooraf of u gevaccineerd bent. Bent u volledig gevaccineerd dan hoeft u niet in quarantaine. Bent u nog niet gevaccineerd, dan vragen wij u om de eerste vijf dagen in quarantaine te blijven op uw kamer of appartement. U wordt dan op dag vijf nogmaals getest. 

Om de 1.5 meter regel in de Valuas huizen te kunnen blijven hanteren, kan het voorkomen dat wij u vragen om op een ander moment onze locatie te bezoeken. Wij danken u alvast voor uw begrip.

Deze melding verdwijnt na 10 seconden automatisch uit beeld.