Snelle opname bij Valuas

Wanneer het plots niet meer mogelijk is om zelfstandig thuis te wonen, is het in de zorgvilla’s van Valuas mogelijk om binnen enkele dagen met 24-uurs zorg te kunnen wonen. Dit komt veel voor bij ouderen met dementie, maar ook bij andere zorgvragen en in andere ingrijpende situaties. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of het acuut veranderen van een (thuis)situatie. Zo kan het voorkomen dat de mantelzorger (plots) de zorg niet meer kan dragen voor zijn of haar naaste of dat u van het een op het andere moment meer zorg nodig heeft dan de thuiszorg kan bieden.

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze woon- en zorgadviseur John Kitzen via +31(0)6-51153138 

Bekijk onze locaties

Boarnsterhim State Aldeboarn

Residence Haganum Den Haag

Groot Bijstervelt Oirschot

De Wulperhorst Zeist

Marienhaven Warmond

Villa Pavia Zeist

Villa Oranjepark Oegstgeest

Het Witte Huis Oegstgeest

De Meerlhorst Heemstede

De Vermeer Amsterdam

Villa le Monde Vught

Residence Coestraete Zwolle

Samen bepalen

De ingrijpende situatie die dan speelt kennen wij als geen ander. Wij vinden het daarom heel belangrijk om de familie/verwanten van de bewoner zoveel als mogelijk bij het proces te betrekken. Samen met de bewoner, diens familie, verwanten en zorgprofessionals kijken wij naar de situatie. Samen wordt bepaald wat het best past bij de persoon en zijn of haar wensen.

Welke stappen kan ik ondernemen?

Het is aan te raden allereerst contact op te nemen met de huisarts of eventueel de casemanager om de situatie te bespreken. Er is tevens een zorgindicatie nodig voor een opname bij Valuas waar de huisarts mee kan helpen. Ook is het belangrijk inzichtelijk te maken wat de zorgvraag en zorgbehoefte is in de zoektocht naar een geschikte zorginstelling.

Hoe ziet het proces van aanvraag tot inhuizing?

Dit is per persoon verschillend en zo behandelen wij dit ook. Wij beoordelen uw vraag persoonlijk om tot de best passende oplossing te komen. Wel kunnen we de meest voorkomende situaties schetsen om u een beeld te geven van hoe een dergelijk proces er uit ziet:

  1. Na contact met de (huis)arts of casemanager en het verkrijgen van een zorgindicatie start u uw onderzoek naar een passende zorginstelling. Een zorgindicatie is vereist om te kunnen wonen bij Valuas.
  2. Uzelf (familie/verwanten van bewoner) dient een aanvraag in bij Valuas, dit kan via het contactformulier, telefoon of mail. Het komt ook voor dat deze aanvraag wordt ingediend vanuit het ziekenhuis of de revalidatieafdeling. 
  3. Wij checken de beschikbaarheid op onze locaties. Is er op het moment van aanmelding (nog) geen plek beschikbaar in het huis naar uw voorkeur? Dan kijken wij naar de mogelijkheden om tijdelijk een plekje te krijgen in een ander Valuas huis in de buurt, tot er plek is in het huis van uw voorkeur.
  4. Wij bekijken en beoordelen uw zorgvraag en -indicatie: Welke hulpmiddelen zijn er nodig om u de juiste zorg en ondersteuning te bieden? Is wonen bij Valuas voor u en uw indicatie een passende woon-zorgomgeving?
  5. Er vindt een intake plaats waarin u al uw vragen kunt stellen en samen met de bewoner, diens familie, verwanten en zorgprofessionals kijken wij naar de situatie. Samen wordt er bepaald wat er bij de bewoner en zijn of haar wensen past.
  6. Wij plannen de inhuizing op locatie en regelen de administratieve zaken met u die benodigd zijn. Ons team heet u van harte welkom!

Dit proces duurt ongeveer een 3-5 dagen, maar kan in sommige gevallen binnen 24-48 uur worden gerealiseerd, bijvoorbeeld in onze zorghotels in Zeist en Oirschot. Ook kan onze casemanager dementie in Oegstgeest en Warmond snel aanhaken en met u meedenken over de mogelijkheden.

Zijn alle Valuas zorgvilla’s geschikt voor dementiezorg?

Al onze Valuas huizen zijn geschikt voor mensen met dementie. Echter zijn onze huizen geen gesloten huizen. De voordeur is open en iedereen is vrij om te gaan en staan waar men wil. 

Afhankelijk van de fase van het dementieel proces stemmen we samen af of en welk huis van Valuas het meest passend is. 

Ontwikkelt een bewoner dwaalgedrag gedurende de tijd dat de persoon bij ons woont, betekent dat niet dat iemand gelijk moet verhuizen. De situatie wordt multidisciplinair gemonitord en er worden diverse interventies op het dwaalgedrag genomen om ervoor te zorgen dat de desbetreffende bewoner meer rust ervaart en er minder dwaalgedrag zal voordoen.

In al onze huizen zorgen wij voor een dagstructuur en een zinvolle daginvulling. Zo worden er activiteiten georganiseerd rondom muziek, kunst, cultuur en creativiteit. Hieronder vindt u een overzicht van alle locaties in Nederland.

Waarom kiezen voor wonen bij Valuas?

Naast 24 uurs zorg en hoogwaardige service biedt Valuas ruimte voor leven. Ons team geeft persoonlijke zorg en helpt u met wat zelf niet meer lukt. Het is voor ons van groot belang om de persoon achter de zorgvraag te kennen. Wat zijn uw interesses? Wat is uw lievelings boek of -film? Heeft u groene vingers of bent u een groot liefhebber van kunst? Op deze manier zetten wij alles op alles om van onze huizen voor u een waar thuis maken. Wonen en leven zoals u dat gewend was. Uw welzijn staat centraal.

Van landelijk tot stadslocatie, van voormalig klooster tot ruimtelijke Friese boerderij; de zorgvilla’s van Valuas zijn uniek, sfeervol en stijlvol. Passend bij de hoge levensstandaard die u gewend bent. 

Wat kost wonen bij Valuas?

De eenpersoonsappartementen variëren in prijs, van gemiddeld 2.750,00 tot 6.000,00 euro per maand, afhankelijk van de locatie en specificaties van het appartement (ligging, grootte). Tevens zijn er diverse mogelijkheden voor echtparen.

Deze prijsindicatie vertegenwoordigt méér dan enkel een huurprijs, het is beter te zien als all-in woon & servicekosten. In dit maandbedrag zijn onder andere gas/water/licht, schoonmaak, wasservice en onderhoud inbegrepen, evenals dagverse maaltijden en inboedel- en een aansprakelijkheidsverzekering.

De zorg wordt, door middel van een zorgindicatie, door het zorgkantoor, door de zorgverzekeraar, of deels via de gemeente vergoed. In een persoonlijk gesprek bespreken wij graag met u de mogelijkheden en kosten. Wij maken graag vrijblijvend een offerte voor u op.

John staat u graag te woord
Wilt u meer weten over wonen bij Valuas? Vul het contactformulier in of bel met onze woon- en zorgadviseur via +31(0)6-51153138

Natuurlijk was het wennen in het begin, maar ik ben ontzettend blij dat ik hier ben komen wonen. Nu ik hier een tijdje ben, ben ik erg dankbaar dat jullie zoveel voor me doen. Zowel voor de leuke dingen maar ook de moeilijke dingen die we soms samen moeten bespreken. Het is een feest om hier telkens weer thuis te komen!

Bewoonster Het Witte Huis
Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel