Nieuws ‘Wij bieden zorg zoals zorg bedoeld is’

23 mei 2023

Een stijlvolle, veilige en comfortabele woonomgeving voor ouderen met een zorgvraag. Dat is Villa le Monde, gelegen in de sfeervolle kern van Vught. Voor de bewoners een echt thuis, waar Brabantse gezelligheid en hoogwaardige service samengaan. Valuas Zorggroep biedt hier 21 zorgstudio’s voor alleenstaanden en echtparen, die de bewoners helemaal naar eigen smaak kunnen inrichten.

Locatiemanager Jolanda van Halteren zorgt voor een buitengewoon hartelijke ontvangst in Villa le Monde. Ze is vanaf het prille begin betrokken bij deze locatie. Ze heeft een mooi medewerkersteam opgebouwd bestaande uit zorgmedewerkers en servicemedewerkers. In juni 2022 verwelkomden ze de eerste bewoner en nu zijn nagenoeg alle appartementen in Villa le Monde al in gebruik. “Als ik zeg waar wij zitten in Vught weet iedereen het. Dit huis is een beschermd stukje van het dorp. Een (t)huis met karakter. Het is gebouwd door een rijke familie in de jaren 30. Daar kun je nog iets van terugzien op de eerste verdieping. Daar loopt de vloer een beetje af, want de eigenaar moest natuurlijk wel hoger slapen dan zijn personeel. Verschil moest er zijn!” In het volledig vernieuwde en naar achterzijde uitgebouwde huis zijn die standsverschillen verdwenen. “Onze bewoners maken volwaardig onderdeel uit van de lokale Vughtse samenleving. Op burendag hebben we iedereen in de omgeving uitgenodigd en voor we opengingen hebben we eerst overal kennisgemaakt. We maken gebruik van lokale voorzieningen en we kopen bij lokale ondernemers. Onze ervaring met de gemeente Vught is echt geweldig. Ze zijn allemaal bij ons op de koffie geweest.” Villa le Monde biedt mooie woonzorgappartementen in het hoge segment van de particuliere sector met kwalitatieve en liefdevolle zorg, geschikt voor ouderen met dementie of lichamelijke beperking. Je vindt hier een nieuw thuis.

Permanent of tijdelijk in de vorm van overbrugging- of herstelzorg. “Wij willen zorg bieden zoals zorg bedoeld is”, zegt Jolanda gedreven. “De lat ligt hier hoog. De bewoners houden zelf de regie over hun leven. Wij willen de mens zien en respectvol en begripvol zijn naar onze bewoners.” Omdat elke bewoner zijn eigen verhaal heeft, worden er levensboeken gemaakt. “Elke leven heeft z’n mooie en droevige momenten. Die schrijven we met elkaar op en we voegen er foto’s aan toe die de verhalen van hun leven vertellen.” Jolanda prijst zich gelukkig met de samenwerking met de huisartsenpraktijk die om de hoek ligt. “Elke bewoner is als patiënt welkom bij ze. Er is één vaste huisarts voor de villa, die wekelijks langskomt. De dokter kent de mensen die hier wonen en zij kennen de dokter. Dat geeft rust en vertrouwen.” Ook is Jolanda blij met de medewerkers van Villa le Monde. “We kunnen alles aan”, zegt ze met een lach en vol vertrouwen, “we hebben een compleet, hecht team dat vanaf het begin bij elkaar is en dat vertaalt zich naar de bewoners. We voelen elkaar aan en we merken het als iemand wat minder in zijn vel zit. Dan geven we net die extra aandacht die nodig is.” Respect is het sleutelwoord. “Het zit soms in details. We proberen hier bijvoorbeeld altijd activiteiten zo aan te bieden dat iedereen kan meedoen. We kijken naar wat iemand wél kan.” Ze noemt een voorbeeld: Kamp Vught. Met name voor oudere mensen uit de omgeving een plek met veel betekenis en herinneringen. “Daar naartoe gaan is voor de meesten te moeilijk. Daarom hebben we gevraagd om naar ons te komen. Als het niet lukt om naar de wereld te gaan, dan halen we de wereld naar binnen.”

Meer weten over wonen in Villa le Monde? Bel 073-2005751, mail naar info@valuaszorggroep.nl of bezoek Villa Le monde.

Meer Valuas Nieuws

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel