Nieuws Stijlvol wonen met zorg in Residence Coestraete

13 januari 2023

Stijlvol wonen met zorg in Residence Coestraete

Stijlvol wonen voor ouderen in de Koestraat in het centrum van Zwolle, met 24 uur per dag zorg en ondersteuning in de nabijheid: het kan binnenkort in het monumentale Residence Coestraete. U kunt u nu al inschrijven voor deze appartementen.

De drie monumentale panden aan de Koestraat 10, 12 en 14 herbergen meer dan acht eeuwen bouwhistorie. Valuas Zorggroep her bestemt ze in samenwerking met Salverda Bouw en Schagen Groep op dit moment tot zorgappartementen voor ouderen. De opening van deze stijlvolle, nieuwe locatie is naar verwachting deze lente.

Residence Coestraete telt dan 25 appartementen, waar ook voor echtparen mooie mogelijkheden zijn om samen te blijven wonen. Het complex bestaat uit voor- en achterhuizen met een grote stadstuin en een patio. De drie monumentale panden die samen de nieuwe residence vormen worden met veel zorg en respect voor acht eeuwen bouwhistorie verbouwd tot eigentijdse en comfortabele woonruimte. De historische details en de vondsten die tijdens de modernisering tevoorschijn komen, worden met veel respect gedocumenteerd, geconserveerd en zoveel mogelijk geïntegreerd in het plan.

Koestraat nummer 10 is de basis van Residence Coestraete. Hier woonden in de zeventiende en achttiende eeuw leden van de adellijke familie van Dedem. Een van hen was Coenraad Willem van Dedem (1644-1714), lid van de Ridderschap van Overijssel. Als luitenant- generaal was hij bevelvoerder in veldtochten tijdens de Spaanse successieoorlog. Geroemd om zijn successen en geëerd voor zijn eerlijke en rechtvaardige houding tegenover zijn manschappen, die hem de eretitel ‘bestevaer’ opleverde. Die naam plaatste hem op één rij met grootheden als Michiel de Ruyter en Maarten Tromp. De tuin van Koestraat 10 werd daarom ‘Bestevaerhof’ genoemd. Deze naam prijkt al op de gevel maar wordt in de nabije toekomst nog toepasselijker. Bestevaer betekent in het Oudnederlands namelijk grootvader, en een hof was een beschutte plek in de oude Nederlandse steden waar ouderen woonden.

Op deze historische plek creëert Valuas Zorggroep een woonzorgomgeving waarbij de waardigheid van het individu en ruimte voor leven centraal staan. Ouderen met lichamelijke ongemakken en mensen met (beginnende) geheugenproblematiek zijn hier van harte welkom. U wordt omringd met liefdevolle zorg en hoogwaardige service, door een medewerkersteam dat zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Valuas spant zich in om elke bewoner zoveel mogelijk het leven te laten leiden zoals hij of zij dat graag wil.

Tijdelijke bewoning is ook mogelijk in Residence Coestraete. U kunt er bijvoorbeeld terecht om te herstellen van een operatie in het ziekenhuis, zodat u daarna veilig terug naar huis kunt. Of voor respijtzorg. Residence Coestraete neemt dan tijdelijk de zorg en begeleiding over voor thuiswonende ouderen met een intensieve zorgvraag. Uw mantelzorger wordt daardoor ondersteund en kan op adem komen als dat nodig is, of een welverdiende vakantie nemen. Ook voor overbruggingszorg bent u welkom, bijvoorbeeld als u niet meer thuis kunt wonen maar nog wacht op de verhuizing naar een zorginstelling.

Kijk voor meer informatie op de website www.residencecoestraete.nl, bel met 085- 13 05 767 of stuur een mail naar info@valuaszorggroep.nl

Meer Valuas Nieuws

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel