Nieuws Valuas Zorggroep in het Financieele Dagblad

22 mei 2020

Valuas Zorggroep neemt branchegenoot Nova Zembla Zorg over

 

Twee particuliere exploitanten van woonzorglocaties voor ouderen gaan samen. Valuas Zorggroep neemt branchegenoot Nova Zembla Zorg over. De nieuwe combinatie omvat acht locaties in Nederland en telt ruim tweehonderd medewerkers.

De acquisitie past bij de groeiambities van Valuas, zo stelt het familiebedrijf uit Zeist in een verklaring. ‘Met de overname verstevigen we onze positie in de markt van particuliere, kleinschalige ouderenzorg’, zegt algemeen directeur Erik van den Boom.

Meer bundelingen

De bundeling past in een trend. Exploitanten van zorgcentra voor senioren zoeken elkaar vaker op om schaalvoordelen te behalen. Door de vergrijzing van de bevolking groeit de vraag naar woonvoorzieningen voor ouderen in combinatie met medische zorg. Ook buitenlandse organisaties roeren zich in Nederland op deze markt.

Valuas krijgt er met Nova Zembla Zorg vier accommodaties bij met een capaciteit voor 72 bewoners. Het gaat om twee vestigingen in Oegstgeest, een in Heemstede en een locatie in Amsterdam. De twee oprichters van Nova Zembla zeggen dat na 15 jaar het moment gekomen is om ‘de verdere noodzakelijke groei’ uit handen te geven.

Landgoed in Oirschot

Zelf beschikt Valuas over 91 appartementen, verdeeld over vier locaties in het Friese Aldeboarn, Zeist, Den Haag en het onlangs geopende landgoed Groot Bijstervelt in Oirschot. Voorts heeft het bedrijf, dat is opgericht in 2011, nog drie locaties in ontwikkeling. De nieuwe groep zal daarmee binnen anderhalf jaar doorgroeien naar in totaal elf vestigingen.

Lees het volledige artikel op FD.nl

Meer Valuas Nieuws

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel