Nieuws Directeur Valuas Zorggroep gaat zelf testen afnemen

12 november 2020

De directeur van Valuas Zorggroep heeft zich laten opleiden om zelf COVID-testen af te mogen nemen.

Directeur Marc Vieten van Valuas Zorggroep was vandaag op locatie in een van hun zorgvilla’s in Oegstgeest. Hij nam hier zelf bij het personeel een COVID-test af. Marc is ook verpleegkundige: “Het is ongelooflijk dat we het testen van personeel en bewoners van verpleeghuizen en zorgvilla’s in Nederland in de afgelopen maanden niet veel beter geregeld hebben. Ik vind dat de overheid hier in gebreke blijft. Dit kan anders.” 

Het zelf regelen van testen is de snelste route. Hoewel dit veel tijd en geld kost heeft Valuas Zorggroep besloten dit wel te doen. “Medewerkers en familieleden van bewoners zaten te lang is als zij zich lieten testen in de teststraat, dit is nu niet meer nodig.”

Marc is pragmatisch ingesteld. Leiderschap toont zich op verschillende manieren en alles staat bij Valuas in het teken van veiligheid van en de zorg voor bewoners. Er moet ook ruim voldoende aandacht zijn voor de medewerkers. Daar staat we voor en dat laten we zien. 

Valuas Zorggroep heeft negen locaties en test haar medewerkers en bewoners direct bij de geringste verdenking. Alle maatregelen worden strikt in acht genomen, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. 

Meer Valuas Nieuws

Covid 19 informatie

Onze locaties zijn open voor bezoek. Binnen Valuas kunnen volledig gevaccineerden bewoners weer bezoekers ontvangen. De meest recente Valuas COVID-19 richtlijnen leest u hier. Ook kunt u telefonisch terecht bij onze locaties voor informatie over de meest recente bezoekregeling.

Wanneer u bij ons komt wonen of verblijven, vragen wij u vooraf of u gevaccineerd bent. Bent u volledig gevaccineerd dan hoeft u niet in quarantaine. Bent u nog niet gevaccineerd, dan vragen wij u om de eerste vijf dagen in quarantaine te blijven op uw kamer of appartement. U wordt dan op dag vijf nogmaals getest. 

Om de 1.5 meter regel in de Valuas huizen te kunnen blijven hanteren, kan het voorkomen dat wij u vragen om op een ander moment onze locatie te bezoeken. Wij danken u alvast voor uw begrip.

Deze melding verdwijnt na 10 seconden automatisch uit beeld.