Nieuws Waar Wibi ooit speelde krijgen ouderen nu zorg

19 maart 2021

Waar Wibi ooit speelde krijgen ouderen nu zorg

Zo kleurrijk en theatraal als het was toen pianist Wibi Soerjadi er nog woonde, zo rustgevend is de sfeer die een verblijf op Landgoed de Wulperhorst nu bepaalt. Binnenkort nemen de eerste bewoners hun intrek in het Zeister landhuis. In een verpleeghuis dat er op het eerste gezicht niet uitziet als een verpleeghuis.

Nu de laatste Disney-poppen zijn opgeruimd, de dieprode vloerbedekking is verdwenen en het stof van een grote verbouwing begint op te trekken, komt het droombeeld tevoorschijn. “Hier kun je op je oude dag leven, zoals je dat thuis gewend was”, zegt Van den Boom van Valuas Zorggroep. “Maar dan met dag en nacht alle zorg die je nodig hebt.”

“Of je nou de ziekte van Parkinson hebt, kampt met geheugenproblemen of fysieke zorg nodig hebt, Landgoed De Wulperhorst biedt het allemaal”, schetst locatiemanager Heleen Engbers. Voor wie het bijbehorende jargon al kent: Iedereen met een zogenaamde VV4 of VV5-indicatie kan hier straks wonen. 

Maar bij dat alles telt op de Wulperhorst nog iets anders. ”Een onsje extra welzijn scheelt een kilo extra zorg”, hoorde Engbers het iemand ooit omschrijven. En dus is er voor elke bewoner naast een ruim en sfeervol appartement, met eigen sanitair en uitzicht op groen alles wat iemand op zijn oude dag kan wensen. “Waar het om gaat is: het leven van mensen centraal stellen…” 

Wilt u het hele interview lezen? Ga dan naar www.ad.nl

 

Foto: Mel Boas

Meer Valuas Nieuws

Neem direct contact op

Stel hier uw vraag

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Geen titel